Mobila Capitol – Un vis devenit realitate

Postat de : Stefan L. / Pe data : 24/02/2020
Mobila Capitol – Un vis devenit realitate

Lemnul este materialul care transformă interiorul, conferindu-i rafinament și aristocrație. 

Chiar și fleacurile joacă un rol uriaș: de exemplu, elementele din lemn natural, cum ar fi un cadru pentru oglindă, un șemineu sau o noptieră pentru dormitor. Iar mobilierul exclusiv din lemn devine semnul distinctiv al casei sau apartamentului.

Orice articol de mobilă (masă sculptată, canapea moale de colț, pat king cu o tăblie șic etc.) este confecționat conform unui proiect individual, în conformitate cu documentația tehnică

Pentru mobilă de lux scumpă, se foloseşte stejar, fag, nuc, mesteacăn Karelian, mahon și alte specii valoroase, care cuceresc cu frumusețea și jocul subtil de culoare.

Dacă stilul interiorului o cere, lemnul este supus unei prelucrări suplimentare: este îmbătrânit artificial, periat, decolorat și patinat. 

Cu toate acestea, pentru mobilierul clasic din lemn masiv, este de obicei suficient să se aplice compuși de lac, ceară, ulei, care vor dezvălui textura unică a materialului viu și care protejează împotriva daunelor mecanice.


Mobila din lemn masiv în tendinţele modei


Magazinul de mobila Mobila Capitol monitorizează cu atenție tendințele modei de mobilier. 

Vizualizarea colecţiilor Leonardo, Princess, Tintoretto, Paris, President si a multor altora, este unul dintre primii pași pentru a-ți face visul să devină realitate.

Mobilierul din lemn masiv a fost întotdeauna apreciat. Astăzi, în industria mobilei, plăcile și MDF-urile sunt utilizate pe scară largă pentru fabricarea pieselor de mobilier, fiind materiale mai accesibile, însă mobila din lemn masiv nu poţi cumpăra din fiecare magazin, acesta fiind un produs exclusiv pentru cunoscători. 

Magazinul online Mobila Capitol este specializat în achiziţionarea de mobilier de lux și îl vinde prin intermediul magazinului online.


Mobilier din lemn natural din Iaşi


Mobila exclusiva din lemn masiv este o parte integrantă a interioarelor de lux. 

Unele stiluri interioare, în special stilurile clasice, necesită utilizarea de materiale exclusiv naturale - lemn, piele, textile. Mobilierul din lemn masiv are o serie de avantaje, cum ar fi:

  • arată bogat, nobil, prezentabil, subliniază statutul proprietarului și gustul său;
  • lemnul natural este un material mai ecologic decât plăcile compozite realizate cu rășini;
  • mobilierul din lemn masiv este rezistent și perfect adaptabil restaurării;
  • masivitatea lemnului se remarcă prin modelul său unic natural;
  • din lemn masiv natural pot fi realizate detalii de formă complexă, elemente sculptate, unele piese de mobilier arătând ca o operă de artă.


Dar mobilierul de înaltă calitate, din lemn masiv nu este atât de simplu. 

Crearea sa este un proces complex și responsabil, al cărui rezultat depinde de multe componente. 

În primul rând, nu toate speciile de lemn sunt potrivite pentru producția de mobilă de înaltă calitate. 

Pentru ca mobilierul să fie rezistent și să dureze o perioadă lungă de timp, este necesar să se utilizeze duritate medie și, în plus, să fie rezistent la umiditate și carii. 

Este importantă originea condițiilor lemnoase, climatice și de mediu, precum și a condițiilor de depozitare și transport. 

Mobila din lemn de calitate poţi găsi la magazinul online Mobila Capitol. Mobilierul exclusiv din lemn natural nu poate fi cumpărat ieftin, dar tocmai în acest caz, nu merită să economiseşti, deoarece un set de mobilă de colecţie, va

dura câteva decenii.